dilluns, 23 de març del 2009

AUTOAVALUACIÓ 1.3

Abans de passar a les conclusions de la síntesi m'agradia explicar-vos que aquesta ha estat una tasca força complexa. Treballar amb tota la informació que suposava: debat, articles, mòdul i algun article de reforç, i mirar de resumir l'aprenentatge que he vivenciat, ha estat llarg, ple de revisions i...finalment l'entregues tot i que saps que demà el tornaries a revisar i canviaries quelcom més...I no li vull treure mèrit al mapa conceptual, QUÈ DIFÍCIL!!! Jo no sóc gaire donada a mapes conceptuals, i és clar, això es nota. No tens pràctica, les línies s'entrecreuen i acabes pensant que potser només l'enténs tu, oi? Sense tenir en compte que el programa en qüestió té secrets guardats, que només amb la pràctica els descobreixes, i que fins aquell moment et treuen de polleguera.:)

Bé, ha estat un treball profitós, sens dubte, que m'ha fet ballar el cap i aprendre, dels texts i sobretot, de les aportacions dels companys i companyes de curs. La meva impressió és del tot positiva, i sé que he fet tot el que podia dins el meu horari.


Una vegada més GRÀCIES!

CONCLUSIONS DE LA SÍNTESI
Ciència, tecnologia i societat interactuen entre elles, i és aquest intercanvi favorable pels tres àmbits.
La tecnologia i la ciència són fenòmens purament humans, perquè són la resposta a la innovació dels homes i respon a les seves necessitats. Per això la seva introducció en les nostres vides no ens deshumanitza, en tot cas ens permet tenir més temps i més benestar per establir millors relacions socials i personals.

Les tecnologies formen part de la nostra realitat en tots els aspectes:
- noves professions i contexts laborals.
- nous espais educatius, nous recursos i materials. Nova metodologia !!!
- noves possibilitats formatives.
- noves formes de relacionar-nos.
- noves maneres de realitzar les tasques del nostre dia a dia.

Per aquest motiu cal que ciències com la psicologia estudiïn l’impacte que aquest canvis produeixen en la societat i en els individus. Hem de cercar les eines per ajudar a tothom a pujar en aquesta roda, respectant les seves individualitats, evitant les angoixes i malestars que els canvis provoquen, ajudant-los a adaptar-se a la nova situació.

Seguint les paraules de Broncano (2000): “una de les funcions de la societat és garantir que no s’aturi la innovació”. Per això cal posar tots els recursos per continuar en el nostre continu procés d’aprenentatge com a societat. Aprendre per tenir millor qualitat de vida, però sobretot aprendre perquè sigui una realitat possible per tothom. I per aconseguir aquest repte cal invertir recursos humans i tècnics en l’educació, un dels pilars bàsics del nostre futur.

“L’educació és la arma més poderosa que pots utilitzar per canviar el món”, Nelson Mandela.
Per un futur millor, l’educació és indispensable. Les claus per aconseguir que aquest món global funcioni són la innovació tecnològica i una bona formació.

Comencem?
Cris





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada