divendres, 16 de desembre del 2011

Conclusions de l'anàlisi DAFO

Respecte el primer objectiu proposat, la creació d’un recurs psicopedagògic penso que dins les principals amenaces i dificultats estan relacionades a la manca de temps i a la dificultat que suposa crear una estructura que sigui útil i significativa per tots els usuaris.  És un recurs que s’ofereix per tots els professionals que accedeixen a la pàgina, i això inclou diferents usuaris, que mostren nivells molt desiguals i necessitats diverses. Aquestes són les principals amenaces i dificultats. Però com a part molt positiva, el treball cooperatiu potenciat durant tot aquest temps, ha facilitat que les veus dels usuaris arribessin per boca dels companys del SE i ens anessin indicant què havíem d’anar retocant, millorant i incloent. És una experiència que no s’ha acabat, que ha d’anar madurant-se, reajustant-se i tenim el compromís de continuar-la aquest curs, fins aconseguir crear un molt bon recurs psicopedagògic que ens permeti millorar en la tasca pedagògica dels professionals de l’entorn educatiu.

Respecte el segon objectiu proposat, la sensació d’amenaça i dificultat més significatiu va ser la desconeixença de les necessitats, la formació i les expectatives del grup a qui anava dirigit l’assessorament. Davant aquesta situació cal sortir de la visió subjectiva de l’assessorament, intentar cercar indicis que ens ajudin a situar la formació de manera que els sigui útil i siginificativa, per aconseguir que les usuàries puguin identificar-se amb l’assessorament, treguin profit a les sessions i tingui una situació real d’aprenentatge. Un dels objectius principals ha estat aconseguir la implicació i la participació activa de les assessorades. Una de les fortaleses d’aquest objectiu, principal per aconseguir un bon resultat, ha estat tenir coneixements previs de com ha de funcionar un assessorament amb professionals de l’entorn educatiu i  com crear materials senzill d’utilitzar, significatius que ajudin a anar creixent amb autonomia d’aprenentatges, possibilitant que els diferents nivells de coneixement puguin conviure dins el mateix assessorament.

dimecres, 7 de desembre del 2011

Anàlisi DAFO

Analitzem amb la matriu DAFO els dos primers punts,  dels quatre punts d'aquesta intervenció:


1.    Disseny  d'un recurs telemàtic amb eines psicopedagògiques pel CRP
2.    Assessorament a escoles bressol de la zona
3.    Assessorament de treball cooperatiu a centres.
4.    Tasques del funcionament propi del CRP.

He fet aquesta tria perquè penso que són les dues intervencions en les que la meva intervenció ha estat més rellevant, ja que en l'assessorament de treball cooperatiu només realitzo tasques de suport, i respecte el quart punt l'objectiu era entendre i conèixer com funciona el CRP, quines són les seves tasques i objectius i quines funcions té el psicopedagog dins aquest àmbit.

Disseny  d'un recurs telemàtic amb eines psicopedagògiques pel CRP

















Assessorament a les escoles bressol de la zona